Matematik
x^n regneregl for integration
Hej alle.
Jeg skal bevise regnereglen for integration som lyder:
x^n = 1/n+1*x^n+1
Hm, hvordan gør man det? :o
Svar #1
17. juni 2010 af peter lind
Det er nemmest at bevise at der gælder for differentialkvotiente af (xn) og dernæst bruge sammenhængen mellem at differentiere og integrere. Dette kan så bevises ved induktion. og brug af differentialkoeficienten for et produkt. Antag at den gælder for op til n. så har du
(xn+1)' = (x*xn)' = (x)'*xn +x*(xn)' = 1*xn+x (n*xn-1) = (n+1)xn
Svar #2
18. juni 2010 af AMelev
Du mangler gevaldigt parenteser og et integraltegn - det, du skriver, passer ikke..
Du kan tænke på Integration som det modsatte af Differentiation.
Når du differentierer xn skal du gange med eksponenten og trække 1 fra eksponenten, (xn)' = n·xn-1 (jf #1)
Når du integrerer skal du så gøre det omvendte dividere med eksponenten og lægge 1 til eksponenten.
Du viser så, der er rigtigt ved integrationsprøven (altså differentiere højresiden og se, at du får det, der står under integraltegnet)
∫ xn dx =1/(n+1)·xn+1+k
(1/(n+1)·xn+1+k)' = 1/(n+1)·(n+1)·xn+1-1 = xn, så pengene passer
Svar #3
18. juni 2010 af idakaroline (Slettet)
altså, når man differentiere 1/(n+1)*x^n+1 får man så 1/(n+1)*(n+1)*x^n+1-1 ??
Svar #4
18. juni 2010 af idakaroline (Slettet)
Eller jeg forstår godt, at du differentiere højresiden, og så ser man at det bare giver x^n, men jeg tror ikke lige jeg forstår din mellemregning (:
Svar #5
18. juni 2010 af AMelev
konstanten k giver 0, når den differentieres
(xn+1)' = (n+1)xn+1-1 = (n+1)xn, så når du ganger funktionen med konstanten 1/(n+1) får du:
(1/(n+1)·xn+1)' = 1/(n+1)·(n+1)·xn = xn , idet 1/(n+1) og ·(n+1) ophæver hinanden og giver 1
Svar #7
18. juni 2010 af idakaroline (Slettet)
nu forstår jeg det :)
men der er lige en ting jeg undre mig over :)
Når du ganger med konstanten 1/(n+1) ændre du den slet ikke, når du så differentiere i næste linje.
Er det fordi du bruger den regel om, at man kan differentiere funktionen, og lade konstanten stå?
Skriv et svar til: x^n regneregl for integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
