Matematik

eksp. funktioner

19. juni 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 Hey derude, 

kan en eksponentiel vækst kommer inder x-aksen? - nej vel?, hvorfor kan den ikke det?

Er det en eksponentiel vækst eller en potensfunktion, der har asymptote? 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2010 af keg (Slettet)

en eksponentiel vækst  y=b*a^x, hvor a  og b er positive konstanter

for x=0  -->y=b, prøv at benytte cas-værktøj til at indsættte forskellige


Svar #2
19. juni 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 Hvad mener du ? ... indsætte hvad? ... 

ok, dvs. den ikke kommer under x-aksen, netop ordi b er positiv.

Men hvad med asymtote , er det hos eksp. eller potensfunk . ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2010 af keg (Slettet)

Netop fordi b er pos kommer den ikke under X-aksen,

men nærmer sig asymptotisk for x gående mod minus uendelig

så det er altså hos ekp. funktionen der er vandret asymp


Svar #4
19. juni 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 nåååh ok.. og den lodrette hører til potens, hvor y går mod minus uendelig, ikk sandt? 


Skriv et svar til: eksp. funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.