Matematik
problemer med ligning
17. marts 2005 af
svendborg-drengen (Slettet)
Jeg har et problem med følgende ligning. Jeg kan ikke helt forstå sammenhænget og håber derfor der er en der kan hjælpe mig.
X^2 -1/2a * Y = 1/2a * Y
hvor bliver 1/2 af? man forkorter 2 tallet væk, men hvad med a'et?
X^2 = 1/a * Y
Det hele bytter side, men hvor bliver 1/ af?
Y = ax^2
Håber virkelig der er en der kan hjælpe.
X^2 -1/2a * Y = 1/2a * Y
hvor bliver 1/2 af? man forkorter 2 tallet væk, men hvad med a'et?
X^2 = 1/a * Y
Det hele bytter side, men hvor bliver 1/ af?
Y = ax^2
Håber virkelig der er en der kan hjælpe.
Svar #1
17. marts 2005 af troelseh (Slettet)
du ganger med a på begge sider.. så får du a/a (som jo er lig 1 og dermed forsvinder) i stedet for 1/a på den ene side og a på den anden..
i den øverste lægger du 1/2a * Y til på begge sider.. så forsvinder -1/2a * Y på venstre side og da du nu har to halve på højre side bliver det til én hel..
i den øverste lægger du 1/2a * Y til på begge sider.. så forsvinder -1/2a * Y på venstre side og da du nu har to halve på højre side bliver det til én hel..
Skriv et svar til: problemer med ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
