Matematik

Halveringstid i matematik.

21. juni 2010 af bassdude (Slettet)

Hey!

Jeg står og skal op i mundtligt matematik B på onsdag. Og skal, som en del af pensum, redegøre for halveringstid. Men jeg er pretty lost.. Nogle der kan forklare den, på en overskuelig måde? Det ville gøre hele min dag meget bedre!

Hilsen Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2010 af mathon

kald den halveringskonstanten, X½
og glem det der med tid, som er specifikt:

                                 f(x) = b·ax                        0<a<1

alment gælder
                                 f(x+Δx) = b·ax+Δx = b·ax·aΔx = aΔx·(b·ax) = aΔx·f(x)

som specifikt
for Δx = X½
giver
                                 f(x+X½) = a·f(x) = (1/2)·f(x)                                 som ved division med f(x)
giver
                                 a = (1/2)                                                              som logaritmeres

                                 log(a) = log(1/2)

                                 X½·log(a) = log(1/2)                                               og divideret med log(a)
giver
                                 X½ = log(1/2) / log(a)                       
                                
 

                             


Svar #2
21. juni 2010 af bassdude (Slettet)

 Mange tak for svaret!


Skriv et svar til: Halveringstid i matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.