Kemi

Opløsninger

21. juni 2010 af puttehil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvis jeg vil fremstille en pufferopløsning (0,100 M CH3C(=O)OH og 0,100 M CH3C(=O)ONa) på 250 mL, hvordan gør jeg lige det?

På forhånd tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2010 af mathon

    1/80 mol C2H4O2 = (60,05 g)/80 = 0,750625 g opløses i 125 mL målekolbe og tilsættes demi-vand til
                                                                                         stregen

    1/80 mol C2H3NaO2 = (82,04 g)/80 = 1,0255 g opløses i 125 mL målekolbe og tilsættes demi-vand til
                                                                                         stregen

de to opløsninger hældes sammen i en beholder, hvis volumen overstiger 250 mL


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2010 af mathon

125 mL 0,1 M opløsning
                
                        n = V·c = (0,125 L)·(0,1 mol/L) = ((1/8) L)·((1/10) mol/L) = (1/80) mol


Skriv et svar til: Opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.