Fysik

Fysik eksamen, HURTIG HJÆLP!! Elektrisk energi og effekt

22. juni 2010 af simo3595 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, vi er 3 gutter der lige har trukket et spørgsmål og vi har nu 24 timers forberedelse.

Vi har trukket:

Energi

Fokus på elektrisk energi og effekt

Har I ikke nogle forsøg som vi kan lave til det her emne? Vi har fra kl 12, seks timer til at lave forsøg i fysiklokalet.

Evt andre gode tips og tricks til emnet?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2010 af mathon

                       E = q·U = I·t·U =

                       E = (U2/R)·t

                       P = U2/R = R·I2


Svar #2
22. juni 2010 af simo3595 (Slettet)

Kan du komme med lidt mere info? For får ikk lige så meget ud af de bogstaver der.

Indtil videre laver vi et forsøg om Joules lov. Vand i en termobøtte, som vi varmer op og måler temperatur og effekt osv


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2010 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2010 af Holrik (Slettet)

en god ide er at lave en karakteristik af forskellige komponenter. evt en ohmsk modstand og en diode..

Mål sammenhørende værdier af U og I, og plot dem i Excel..

Især for den almindelige modstand kan det være en ide at se på den lineære grafs hældningkoefficient.. (resistansen, hvis i plotter jeres tal i et korrekt koordinatsystem) Dermed kan i evt. påvise Ohms lov U=R*I


Skriv et svar til: Fysik eksamen, HURTIG HJÆLP!! Elektrisk energi og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.