Fysik

JOULES LOV

12. december 2008 af 007x (Slettet)

jeg sidder her med en rapport aflevering, hvor jeg skal eftervise joules lov,

  Δ t = ((R*I^2)/ (m * c))* Δ τ. graferne er allesammen lineære,

men så kan jeg ikke rigtigt komme videre...

please.. er der ikke nogen der kan hjælpe????

evt er der vedhæftet et ark med graferne....

Vedhæftet fil: joules lov.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2008 af mathon

                           

                                     t = (m*c*?t)/(R*I2)  = R*(m*c*?t)/U2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2008 af mathon

? = "delta"


Svar #3
12. december 2008 af 007x (Slettet)

vi har nemlig fået at vide, at a i hældningen svarer til:

? Δ t = ((R*I^2)/ (m * c))* Δ τ
? Y = a x
 

hvor delta t svarer til y, ((r*I^2) / (m*c)) svarer til a hældningen  og deltal t(tav) svarer til x...

hvis i forstår...???

please...??

007x....  


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2008 af mathon

                                               t = (m*c/(R*I2))*ΔT

du har byttet om på tæller og nævner


Svar #5
12. december 2008 af 007x (Slettet)

hmm... okay... men kan alligevel ikke rigtig komme videre :P  ??

hvordan skal jeg forklare det og hvad betyder det??? vi  har nemlig fået det oplyst, hvad betyder det

for joules lov, at graferne er lineære??

--- 007x


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2008 af mathon

men du har vel tiden ud af den vandrette akse og temperaturen op ad den lodrette akse

hvoraf

                                               ΔT = (R*I2/(m*c))*t

eller

                                               ΔT = (U2/(R*m*c))*t

da R*I2 = U2/R

som for konstant spænding/strømstyrke
udtrykker,
at der er proportionalitet mellem
temperaturstigning og tid          ΔT = k*t


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. december 2008 af mathon

ud af  →   ud ad


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2008 af mathon

hvoraf

m*c*ΔT = (U2/R)*t

(U2/R)*t  = m*c*ΔT

(U*I*R)/R * t = m*c*ΔT


tilført energi  =  modtaget energi
     U*I*t         =     m*c*ΔT


Svar #9
14. december 2008 af 007x (Slettet)

nårh... nu har jeg det... har det ikke noget med ohms lov at gøre, hvor modtaget energi er lig

med afgivet energi... men nu har jeg det!!!

tusind tak for hjælpen... :D  !!!!


Skriv et svar til: JOULES LOV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.