Matematik

f(x)=b gange e^kx

22. juni 2010 af katti20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=b gange e^kx

er der nogen der kan fortælle mig om denne formel, ved kun at den er en alternativ forskrift for den eksponentielle funktion


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2010 af sasc (Slettet)

f(x) = b * e^(kx), hvor k = ln(a)


Svar #2
22. juni 2010 af katti20 (Slettet)

hvad betyder det at k = ln(a) ?

det skal vist lige skæres ud i pap :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2010 af sasc (Slettet)

Den omvendte funktion til e^x er den naturlige logaritme ln(x) = log(e)(x). Ved hjælp af denne kan alle eksponentialfunktioner udtrykkes ved den naturlige eksponentialfunktion, idet der gælder a^x = e^x*ln(a) for a > 0 og vilkårligt x.
Forklaring fra Gyldendals Leksikon.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2010 af NejTilSvampe

 e er en konstant kaldet eulers tal. Det er har en række interessante egenskaber, så som at tangent hældningen til e^x i et hvert punkt er dens egen funktionsværdi... Det kræver nok en længere forklaring og en kendskab indenfor differentialregning for at forstå. Men ja, funktionen er sådan set bare en anden måde at skrive y = b*a^x  på.

ekx  kan omskrives til  (ek)^x 

som du kan se da både e og k bare er en tilfældig konstant, kan vi lige så godt bare kalde den konstant for a. altså

(ek)^x = a^x


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2010 af mathon


                            a = ek
og dermed
                            ln(a) = ln(ek) = k·ln(e) = k·1 = k


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juni 2010 af mathon


Skriv et svar til: f(x)=b gange e^kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.