Matematik

Binære tal med fire 1-taller?

22. juni 2010 af Kelso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude! Håber der er nogen der kan hjælpe mig med dette - det er ret urgent, da jeg skal til mundtlig matematik eksamen i morgen. Er der nogen der kan svare mig på hvordan man plusser fire 1-taller med binære tal? Så vidt som jeg har forstået, får man 0 og 1 i mente ved to 1-taller og man får 1 og 1 i mente ved tre 1-taller. Men hvad hvis der er fire 1-taller??? Håber i kan hjælpe. Knus


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. juni 2010 af mathon

i basis 2:

1 + 1 + 1 + 1 = 100


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2010 af NejTilSvampe

okay nvm :) 


Svar #3
22. juni 2010 af Kelso (Slettet)

Fedt, tak! Men hvordan stiller man det op? For jeg har fået at vide at der kun må være et tal oppe i mente...


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2010 af mathon

4 = 1·22 + 0·21 + 0·20

                 22   21    20
                 1     0      0

.........

eller måske lettere

              1 + 1 + 1 + 1 = 10 + 10 = 100


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2010 af Krabasken (Slettet)

Er det sådan her, du mener - ?

  1 2         (mente)

    01

 + 01

 + 01

+ 01

____

 100


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

For at følge dit eget forslag, så får man 0 og 10 i mente med fire binære 1-taller. Der er ingen begrænsning på, hvor stor menten kan blive. Hvis man lægger mange tal sammen i 10-talssystemet, er der heller ingen grænse for, hvor stor menten kan blive der. Men menten skal være et tal i det samme talsystem, som resten af udregningen foretages i. Man kan f.eks. aldrig få noget med 2 i mente, som foreslået i #5, når man adderer binært. Det bør istedet opstilles

10   (mente)
  01
+01
+01
+01
100


Svar #7
22. juni 2010 af Kelso (Slettet)

 Tusind tak allesammen! I har virkelig reddet mit emne hvis det er det jeg kommer op i. Jeg forstår det nu! :D


Skriv et svar til: Binære tal med fire 1-taller?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.