LaTeX

Latex; Symboler

26. juni 2010 af Quantum (Slettet)

\documentclas[a4paper,12pt]{article}
\begin{document}
\large Defintion
Lad $(X,?,\mu)$ v\ae re et m\aalrum og lad p\in (0,\infty). Da defineres klassen ? af reelle funktioner på $X$ ved
?


\end{document}

Jeg kan ikke komme videre med koden.. Det skal se ud som i pdf-filen.. Nogen der kan hjælpe mig? 

Vedhæftet fil: Test.pdf

Brugbart svar (3)

Svar #1
26. juni 2010 af Economist (Slettet)

Du fik editoren og adobe reader til at spille sammen?

Prøv med:

\documentclass[a4paper,12pt]{article}
\usepackage{amsthm}
\newtheorem{mydef}{Definition}
\begin{document}
\begin{mydef}
Lad $(\chi,\epsilon,\mu)$ v\ae re et m\aa lrum, og lad p v\ae re et tal i $(0;\infty)$. Da defineres klassen $L^{p}(\mu)$ af alle reelle funktioner $\chi$ ved

\[
L^{p}(\mu)=\{f\in M(\epsilon) | \int_{\chi} | f |^{p}d\mu<\infty\}
\]
\end{mydef}


\end{document}

Du må dog lige selv undersøge, hvilke koder der skal til for at lave et Lagrange-L og det M, som sikkert også er navngivet efter en matematiker.


Brugbart svar (3)

Svar #2
26. juni 2010 af Economist (Slettet)

Eventuelt:

\documentclass[a4paper,12pt]{article}
\usepackage{amsthm}
\newtheorem{mydef}{Definition}
\begin{document}
\begin{mydef}
Lad $(\chi,\epsilon,\mu)$ v\ae re et m\aa lrum, og lad p v\ae re et tal i $(0;\infty)$. Da defineres klassen $\mathcal{L}^{p}(\mu)$ af alle reelle funktioner $\chi$ ved

\[
\mathcal{L}^{p}(\mu)=\{f\in \mathcal{M}(\epsilon) | \int_{\chi} | f |^{p}d\mu<\infty\}
\]
\end{mydef}


\end{document}


Svar #3
26. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 Jep, jeg hentede den nye version: 2.8.  Tak - det ser meget fint ud! :) Jeg kunne ikke finde et symbol. I stedet angiver jeg det epsilon. Hvor kan man finde alle de andre symboler henne? Jeg skriver i TeXnicCenter og derefter overfører jeg det til TeXWorks, som kan konvertere latex-koden til en pdf-format. Det virker selv om jeg tror det kan gøres smartere. 


Brugbart svar (3)

Svar #4
26. juni 2010 af Economist (Slettet)

Du kan sagtens lave det E, du benytter bare \mathcal{E}, som jeg har gjort med L og M. Jeg troede faktisk, at det var et epsilon, kiggede ikke ordentligt efter. 

Ja, det er da en omvej. Du benytter jo to editorer så. Jeg har kun prøvet TeXworks én gang, og jeg synes, at det er ret meget ringere end TeXnicCenter. Grunden er helt klart, at den ikke rigtig har nogen genvejstaster, for så skal man kunne huske mange flere koder i hovedet. For eksempel navnene på de græske bogstaver.

I TeXnicCenter kan du bare gå op i "math" i den øvre værktøjslinie og så vælge "greek letters", så får du en liste frem over alle dem. Men generelt er der rigtig mange smarte genveje, hvis du lige kigger dig lidt for.

Ellers benytter jeg mig ofte af vedlagte pdf-fil eller Lars' LaTeX-bog.


Brugbart svar (3)

Svar #5
26. juni 2010 af Economist (Slettet)

Vi prøver lige pdf'en igen:

Vedhæftet fil:Symbols.pdf

Svar #6
27. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 #2 

\usepackage{amsthm}
\newtheorem{mydef}{Definition}

Hvis jeg skal have en Sætning eller en Bemærkning, hvad gør jeg så i det tilfælde? Definitionen er også angivet med et tal - kan man fjerne denne funktion?

Jeg har også et andet spørgsmål. Hvordan laver man en overskrift på emnet/dokumentet? 


Brugbart svar (2)

Svar #7
28. juni 2010 af Economist (Slettet)

Løsning, hvis andre skulle have brug for en:

\documentclass[a4paper,12pt]{article}
\usepackage[ansinew]{inputenc} 
\usepackage[danish]{babel} 
\usepackage[T1]{fontenc} 
 % Alt herfra -
\usepackage{amsthm}
\newtheorem{thm}{Sætning}[section]
\newtheorem{prop}[thm]{Proposition}
\newtheorem{lemma}[thm]{Lemma}
\newtheorem{cor}[thm]{Korollar}
\theoremstyle{definition}
\newtheorem{defn}[thm]{Definition}
\newtheorem{example}[thm]{Eksempel}
\theoremstyle{remark}
\newtheorem{obs}[thm]{Observation}
\newtheorem{remark}[thm]{Bemærkning}
% - og hertil er nødvendigt for at kunne benytte sig af de matematiske sætninger, propositioner, lemmaer etc.
\begin{document}
\section{En overskrift på afsnittet} % Ved at skrive \section*{---} fås en overskrift uden nummer!
\label{sec:EnOverskriftPåAfsnittet}

\begin{thm}
Her er en sætning, det burde være rimelig simpelt at lave.
\end{thm}
\begin{proof}
Her er så et tilhørende bevis, det går også okay let.
\end{proof}
\begin{cor}
Her er en lille følgesætning blot for at vise, hvordan det hele fungerer.
\end{cor}
\begin{defn}
Det er dog lige så nemt at lave en definition eller to.
\end{defn}
\end{document}


Skriv et svar til: Latex; Symboler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.