Studievalg og videregående studie

Hvis nu man ikke kommer ind

28. juni 2010 af Djemba (Slettet)

på det ønskede studie(Antropologi), og så har et helt år til at forbedre sin muligheder, hvad ville så være det mest optimale/effektvite at gøre.

Jeg tænker på, hvis man eksempelvis får en standbyplads eller, hvis man bare ikke kommer ind og vil prøve kvote 2 i næste omgang.

Helt specifikt tænker jeg på om, hvorvidt man kan tage nogle kurser, som vil gøre at man kan få merit for nogle af fagene på studiet(skulle man engang komme ind)?

Mvh Djemba.


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. juni 2010 af Roman Garcia

Du kan formentlig ikke tage kurser, som giver merit. De kurser man kan tage uden for de videregående uddannelser, giver sjældent merit til en videregående uddannelse, da niveauet er højere på den videregående uddannelse. De kurser osv. man kan tage, som har samme faglige niveau vil indeholder ofte en forudsætning om, at du har færdiggjort en videregående uddannelse - det vil sige, at disse kurser bygger videre på det du har lært på universitetet.

Jeg har ikke hørt om kurser, som kunne give merit. Eftersom mulighederne for videregående uddannelse i Danmark også er så gode, ville der heller ikke være så meget forretning i at udbyde kurser, som giver merit til en gratis uddannelse.


Svar #2
28. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Det tænkte jeg også. Jeg siger mange tak.


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. juni 2010 af Seifos (Slettet)

Jamen du beskriver jo to lidt forskellige scenarier.

Hvis du får tilsagn om standby-plads, så er du jo sikret optagelse og skal egentlig mest fokusere på bare at blive klar og føle dig så klar som du kan. Så ville jeg undersøge lidt mere hvad de har af fag og bruger af bøger på det første semester og prøve at låne nogle af disse bøger på biblioteket, så du kan komme lidt ind i tonen og tankegangen. Du kan også gå til nogle af de åbne forelæsninger, så du får et bedre billede af studiet. Derudover måske supplere lidt, som du selv har snakket op, så du får nogle af de redskaber du helt sikkert kan få brug for. Fx er det godt at have matematik B og også gerne et ekstra fremmedsprog, derudover kan C-niveaufag som religion, filosofi, samfundsfag etc etc være gode at have.

Hvis du ikke får tilsagn og skal gøre dig klar til at søge i kvote 2, så ville jeg finde en person der har søgt i kvote 2 og er kommet ind og få lov at se dennes ansøgning og spørge personen hvad han/hun gjorde for at blive klar. Derudover vil jeg foreslå dig at supplere fuldtid så du kommer i gang og stadig med de samme fag. Men det er ikke sikkert du kan få plads på de fag, da de er meget populære, men måske ude i provinserne. :)


Svar #4
28. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Jamen du beskriver jo to lidt forskellige scenarier

Jep det gør jeg. Om end de faktisk godt kan blandes ind i hinanden, men da det ene er udelukket, så ja:)

Har haft Samfundsfag på B-niveau og fik 12. Filosofi ligeledes 12. Kulturpakken(religion, historie og samfundsfag, alle c-fag)også 12.

Matematik B og et ekstra fremmedsprog er noget som jeg overvejer. ÅH gud, lad mig komme ind!

Tak for det gode bidrag.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. juni 2010 af studentum (Slettet)

Der er fag udenfor KOT-systemet som potentielt vil kunne give merit. Disse hører dog under loven om åben uddannelse, hvilket kort sagt vil sige, at det koster en hel del at følge disse fag, og de er ikke SU-berettigede.

For at opkvalificere sig kan et ekstra fremmedsprog være meriterende. Matematik kan også være fint at have have - det vil dog næppe bidrage så meget som et fremmedsprog, da de kvantitative metoder har en tendens til at blive negligeret til fordel for de kvalitative.

Ellers er udenlandsophold noget som traditionelt er blevet vejet højt på antropologistudiet.

Får du en stand-by plads og vil forberede dig til studiet kan det være en god idé at stifte bekendtskab med visse centrale teoretikere. Det som adskiller antropologi fra mange andre fag er at det starter på et meget højt abstraktionsniveau - faktisk bliver det ikke meget sværere end det du oplever på 1. og 2. semester...

Det er helt klart en fordel hvis du har en forståelse for de grundlæggende retninger indenfor antropologien (strukturalisme, aktør-teori m.m.). Har du en forståelse for de overordnede teorier bliver det meget nemmere at forholde sig til mange af de teoretikere indenfor antropologien, som skriver med en utrolig akademisk arrogance og anvender neologismer i flæng.


Svar #6
28. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Mange tak. I så fald jeg ikke kommer ind, vil jeg helt klart bruge året på at sætte mig iind i noget relevant stof. Rent mentalt føler jeg mig klar og niveau-mæssigt forventer jeg at være på lige fod med mange af de øvrige studerende.


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. juni 2010 af Roman Garcia

Man kan godt tage fag på åben uddannelse, men dette udbydes primært ved de store studieretninger. Jeg tvivler på, at der er muligheder for åben uddannelse på antropologi.

Du kan jo altid søge 2. prioritet på et fag, som ligner lidt antropologi og så se, om det er et fag, der er interessant. Derudover kan du håbe  på, at adgangskvotienten falder lidt næste år.


Svar #8
28. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Jep Garcia. Det kræver dog at jeg tager et lynkursus på Matematik- B, da de andre uddannelser jeg finder interesante har det krav. Kan du komme på andre, som ikke kræver et andet fremmedsprog eller Matematik-B, der minder om Antropologien? Ved godt det er svære betingelser.

Jeg håber at adgangskvotienten falder de 0.1, som jeg har behov for. Det er vel ikke helt umuligt.


Skriv et svar til: Hvis nu man ikke kommer ind

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.