Studievejledning

Hvad er det jeg leder efter?

09. juli 2010 af lotte2511 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Heij.. 

- Jeg overvejer rigtigt meget i denne tid hvad jeg skal efter 10. klasse.. Og hvad jeg egentlig gerne vil være? Derfor har jeg skrevet ned hvad jeg godt kan lide at lave o.s.v .. På den måde håber jeg at nogen kan finde præcis den karriere som jeg leder efter og som jeg burde gå efter.. 

Her er de ting som jeg har skrevet ned;

1) En som går til mange møder hvor der skal diskuteres ideér 

2) En som har sine ting i orden med mapper m.m. / har styr på sine ting

3) En som kan arbejde der hjemme også

4) En som skal skabe nye ting (-;

5) En som skal rådgive folk ..

Håber nogen kan give et svar på hvad det er for et job jeg leder efter i min fremtid..

Umiddelbart er  det disse ting som jeg har fået skrevet ned, men det er sikkert mange flere hvis jeg tænker endnu grundigere ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juli 2010 af NikolajOlsen

Har du tænkt på, hvilken ungdomsuddannelse, du vil vælge? Og hvad er du god til af fag, hvad interesserer dig? De ting, du lister op, er sådan nogle form-ting, som ikke har så meget med arbejdets indhold at gøre. Vi bliver nødt til at vide noget om, om du har tænkt dig at tage en gymnasial uddannelse eller måske mere er ovre i en erhvervsuddannelse, f.eks.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. juli 2010 af Djemba (Slettet)

Overstående har helt ret, hvis man skal kunne hjælpe, så nødvendigøre det de krav som Nikolaj sætter.

Men helt umiddelbart tænkte jeg bank-rådgiver. Er du glad for matematik?


Svar #3
09. juli 2010 af lotte2511 (Slettet)

 Årh okai (-;

- Det er præcis derfor jeg har valgt at skrive. For at finde ud af hvilket arbejde jeg vil ha i min fremtid sådan jeg kan finde ud af om jeg skal på handelsskolen eller gymnasiet .. 

Men umiddelbart er det hhx jeg overvejer at tage..

Jeg har faktisk god til lidt af det hele.. Der er selvfølgelig fag hvor jeg er bedre end andre i .. 

Dansk - 10

Fysik - 10

Engelsk 4- 7 

Tysk 4-7 

Idræt  7 -10 

Historie 7 

Samfundsfag 10

Matematik 7- 10 

Det er sådan jeg selv  vurdere mig til (-;

& det er også sådan nogenlunde mine karakter ligger til.. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. juli 2010 af Djemba (Slettet)

Okay, så du kan lidt af hvert, din svaghed er så sprog kan jeg forstå.

Men hvilke fag synes du er spændende? Hvilke fag interesser dig? Hvis du stod nede på biblioteket og skulle låne en bog eller hvis du måtte vælge et fag i skulle have en uge af gangen, hvad ville du så vælge?


Svar #5
10. juli 2010 af lotte2511 (Slettet)

 jaa, det er mest sprog som er min svaghed.. :)
- Jeg synes Samfundsfag fordi der kan man diskutere sine meninger og holdninger & kreative ting synes jeg ogs er meget sjovt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. juli 2010 af Roman Garcia (Slettet)

Når man kigger på din liste, så synes jeg egentlig kun, at ingeniør passer til alle dine ønsker. Der er ikke så mange arbejdsområder, hvor man både skaber nye ting og rådgiver folk.
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. juli 2010 af klotte (Slettet)

Uha hvor er det flot at du griber det så systematisk an-  logisk sans og evne til at overveje og strukturerer er da vist noget af det du KAN- brug det !

Om sprog er udelukker bare på bagrund af folkeskolen vil jeg ikke sige.

Jeg har selv omlevet at få elendige karrakterer i noget på et tidspukt af livet og topkarrakterer senere hvor var mere movtiveret for at lærer det. Det kan også hjælpe med nye lærere. Det handler om vilje. Er du en er sætter dig et mål og så går efter det ?

skal du arbejde med hjerne - kun eller også praktisk ?

Hvad kan du li at se i tv- hvilke programmer fanger dig ? - hvad gider du læse om i en avis ? hvilke fagbøger vil du helst tage med til en øde Ø ?

Find på et emne du kan snakke om i timevis. Hvilken ide ville du gerne selv ha fået ? hvilken opfindelse ville du gerne selv have lavet ? hvad gir dig lyst til at arbejde ? hvad kan du li at lave ?

spiller du musik - jeg fornemmer en mønstergenekndelsesevne - som man bruger i noder/ og matematik ?

Interesser ?


Svar #8
10. juli 2010 af lotte2511 (Slettet)

 Det som fanger mig i tv'et er bl.a. Helvedes Køkken fordi tingene skal være perfekte før man kan aflevere det videre, så ja jeg sætter mig altid et mål og går efter det! :-) &Det er også det som giver mig lysten til at arbejde, netop fordi jeg har et mål om hvordan det skal se ud og indeholde m.m. inden jeg kan aflevere det videre og bliver bedømt .. &Jeg har det med at halvfærdige ting ikke er godt nok, det skal være helt færdig før jeg selv er tilfreds med mit arbejde. 

Liebhaverne elsker jeg også at se, for hvad er det folk kan lide ved de forskellige huse, hvordan er det gjort og hvordan kan man gøre tingene endnu federe i et hus (-: MEN jeg er bestemt ikke god til at tegne.. 

Desperate Housewives kan jeg også godt lide at se..

 jeg spiller ikke musik, da jeg nok er lidt mere til sport. Jeg går selv til tennis som jeg har gjort i 3 -4 år nu (-;


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. juli 2010 af Djemba (Slettet)

Enig med Klotte. Det er godt at se

Desperate Housewives kan jeg også godt lide at se..

Alle har dog deres svagheder kan jeg se:)


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. juli 2010 af klotte (Slettet)

spontant bud ....revisor  eller aktuar - bank eller forsikring ?????

Ordentlighed, pertentlighed, systemer, rådgivning, det perfekte, rådgivning, overblik,  rigtig/ forkert tænkning,t al, logisk sans, klasse, penge, sivsstil i den dyre ende, ping-pong med kunder, snas for detaillen, buisness, ihærdighed, tempo, stædighed, målrettethed, beherske dansk og skriftlige aftaler.

Svar lige på resten af mine spørgsmål - før vi kikker mere i krystalkuglen ; )


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. juli 2010 af BrainySarah (Slettet)

Jeg ved ikke hvorfor, men da jeg læste din liste, poppede "innovation og virksomhed" op i mit hovedet.


Svar #12
10. juli 2010 af lotte2511 (Slettet)

  skal du arbejde med hjerne - kun eller også praktisk - jeg forstår ikke helt hvad det er du mener?

hvad gider du læse om i en avis = Det som fanger mig mest i en avis er statstikker, sport, politik og andre folks holdninger og meninger, fordi ofte kommer jeg til at se det på andre måder og syns-vinkler end jeg i forvejen har gjorde.

hvilke fagbøger vil du helst tage med til en øde Ø = Puhaa lidt svær, men jeg ville tage noget med skønhed med

Find på et emne du kan snakke om i timevis = det ved jeg ikke lige skulle være for et emne. Men når jeg har sat mig ind i et emne så kan jeg snakke i timevis.. Fx. i vinters havde vi projekt opgave hvor min veninde og jeg, havde valgt at have om asylansøgere. Vi satte os et mål, men problemet var at hun ikke gad og lave noget. Så det vil sige, at jeg faktisk sad og lavede vores powerpoint om natten, aftenen inden vi skulle fremlægge, og hun havde ingen idé om, hvad det var hun snakkede om, som også tydeligt kunne høres. Vi havde ikke tid til at lave powerpointen i skolen, fordi vi havde kreative ting, som skulle gøres, som kostede mig et snit i fingeren .. Men jeg havde holdt overblikket og jeg havde overskud til at sige; Hvad skal vi nå idag, hvad skal jeg selv gøre, hvad skal gøres derhjemme og hvad er dagens mål m.m. &jeg havde min stædighed, og jeg vidste, at hun ikke lavede noget medmindre, at jeg kom ned og satte hende igang, som jeg faktisk gjorde mindst 3 gange om dagen. Men jeg beholdte overblikket, og jeg ville nå mit mål, om det så kostede mig min nattesøvn for  selvom en kammerat stod i vejen, kunne iNGEN tage mit mål fra mig.. Fik da også 10 :-) ..Vi kunne have fået 12 hvis vi ikke havde brugt for meget tid. Og vi kunne jo snakke om asylansøgere i timevis fordi vi/jeg havde sat mig så godt ind i det.  

Hvilken ide ville du gerne selv ha fået? =  Lidt svær

hvilken opfindelse ville du gerne selv have lavet = Igen lidt svær at  svare på, da det ikke rigtig er noget som jeg har gået at tænkt over

hvad kan du li at lave ? = Jeg kan li at holde orden i mine ting, snakke med folk og give dem gode råd, så kan jeg også godt li at være kreativ med at skrive en god stil fx eller redigere billeder..


Brugbart svar (1)

Svar #13
11. juli 2010 af klotte (Slettet)

1) tror det du kalder at lave noget kreativt er det jeg kalder at lave noget praktisk - noget med hænderne.

Men der er også job hvor man mest skal sidde og tænke, tænke , tænke og være iderig her.  ? hvad er mest dig ?

2) hvorfor valgte du en bog om skønhed til din øde Ø ?

3) dine pointer omkring avislæsning siger rigtig meget - gode overvejelser.

4) Emne om asyl: siger mere om din irritation ved folk der ikke laver noget og dit behov for at styring.

men hvis du frit skulle holde et foredrag om noget du ikke lige var sat til at lave forinden i en opgave - hvad ville du så snakke om ? skønhed ? forskellige meninger om  ?????? eller hvad ?

5) når du snakker med folk er du så sådan en pædagogisk mor der opdrager og gir gode råd ? eller er det den rolle med dig som bedre-vidende du kan li ?

6) redigerer billeder ...er du visuel i din læringsstil ? tag lige studieportalens test i hvordan lærer du - den gir et fingerpeg.

Mangler lige dine svar


Svar #14
11. juli 2010 af lotte2511 (Slettet)

 1&6) Altså det er lidt af begge ting. Jeg kan lide begge ting lige meget :) & Ja, jeg har det nok bedst med at lære ved at være kreativ i stedet for kun at sidde på sin falde og så læse..

2) Jeg ville nok vælge en bog om skønhed for at få gode råd sådan man kunne bringe nogen gode råd videre også om. 

4) Jeg kan kun snakke om noget i timevis hvis der er en diskution i det / hvis man kan diskutere emnet.. Så ja, der skal være noget med andre folks meninger og holdninger.. :)

5) Nej jeg vil ikke sige at sådan som en pædagogisk mor, som opdrager men det er mere bare sådan nogen råd til hvad man kan gøre, hvis man står i den og den situation .. 


Brugbart svar (3)

Svar #15
11. juli 2010 af klotte (Slettet)

Jamen så har jeg et bud .......tror du måske skal undersøge hvordan man bliver  ejendomsmægler  ?

De ska tage billeder af  huse kunne se mulighederne i dem - have kundekontakt,  rådgive om mulighederne i et hus, sælge og bruge matematik til at beregne forskellige til holde møder være kreative i deres måde at fremstille husene på og skønhedsans eller æstetik som det hedder er en vigtig evne.

De kræver evner i matematik og dansk og kreative evner samt socialintillingen. ordenssans og evner til at systematiskerer og holde styr på alle handlerne.Det er både udadvendt og selvstændigt.

Hvad sir du ?


Svar #16
11. juli 2010 af lotte2511 (Slettet)

 Jamen det er godt bud, mange tak :). 

- Jeg er åbne for alle bud, men lige præcis ejendomsmægler har jeg også selv lidt tænkt på :-)


Brugbart svar (2)

Svar #17
11. juli 2010 af klotte (Slettet)

Det var da godt du kunne bruge mit nud- men de skal altså også kunne vurderer værdien af et hus eeller en grund- det kender du nok fra tv serier ; )

Der er nu lavet en uddannelse som hedder finansøkonimi som fører til muligheder i bank, forsikring og med ejendomshandel - check den ud .

Det lettere vej går igennem gymnasiet.

Iøvrigt - hvad skal du med en bog om skønhed på en ØDE ø ? - grin


Svar #18
11. juli 2010 af lotte2511 (Slettet)

 hahahah!:-D :-D (GRINER)

- Rigtig mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #19
12. juli 2010 af klotte (Slettet)

Så lidt .....kryds lige af i brugbart ; )

Og så er jeg spændt på hvad du finder på.


Brugbart svar (1)

Svar #20
12. juli 2010 af Moderatoren

Hey Charlotte.

Du kan også tage typetesten her på studieportalen der kan hjælpe dig til studievalg.

Handler om:

"Hvilken personlighedstype er du og hvad betyder din type for dit valg af studie? Denne test giver dig en indikation af hvilken type du er og kommer med forslag til hvilket studie du skal vælge efter din ungdomsuddannelse."


Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.