Generelt

Hvilken Gymnasiel uddannelse er hårdest`HHX, STX eller HTX?

08. august 2010 af Modjo (Slettet)

 Hvilken Gymnasiel uddannelse er hårdest`? STX eller HTX eller HHX. Nu tænker jeg lektie og afleveringsmæssigt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. august 2010 af Abauuz

En gymnasiel uddannelse, er altid rigtig hård, for at klare en, burde du følge med 100% Der er ikke nogle af dem, hvor du får mindre afleveringer for, det er nok det samme, alle steder.

Men hvis du tænker så meget over lektierne, så burde du vælge HF. Den vare kun 2 år, og niveau'et er en lille smugle mindre end, de andre 3 årige år.


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. august 2010 af NejTilSvampe

 jeg ved ikke om det gælder alle gymnasierne. Men min erfaring på min gamle skole var at på HTX fik vi færere opgaver for, men man skulle generelt bruge mere tid på dem pga. det lidt højere niveau ift.STX hvor jeg går nu.

STX er sådan hvor man lærer at gøre ting mekanisk og ensartet uden at de går ret meget op i at man skal vide hvad man skal bruge det til, men at man udtaler sig korrekt, f.eks. i et bevis.

HTX går meget op i nytænkning og går ikke så meget op i at dine beviser er udført 100% korrekt, men at du kan anvende det du lærer i forskellige situationer.

-dette er med hensyn til den naturvidenskablige linje.

Tager muligvis helt fejl, det er bare mine erfaringer med de to uddannelser :/


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. august 2010 af Charrity (Slettet)

Det afhænger meget af dine interesser og stærke og svage sider.

Jeg blev HF-student 2009, hvilket var rigtig godt for mig, det var ikke for svært og heller ikke for nemt.

MEN! Du kan ikke få et fortsætter sprog på B-niveau eller begyndersprog på A-niveau, hvilket betyder at du skal tage det efter endt uddannelse.

Fortsættersprog er det sprog du har haft i folkeskolen. F.eks tysk. På STX f.eks. kan du opløfte det til B-niveau. Begyndersprog er hvis du vælger at lære et helt nyt sprog på STX. Det kunne f.eks. være spansk, så kan du få det helt op på A-niveau.

Du skal bruge mindst Fortsætter B eller begynder A for at komme ind på de humanistiske uddannelser og mindst matematik B for at komme ind på de samfundsvidenskabelige. (Jeg ved ikke hvordan de naturvidenskabelige ser ud, det er vidst noget med fysik og den slags)

Så tænk grundigt over en evt. HF. Jeg har lige taget eksamen i tysk B-niveau på VUC og jeg er i gang med sommerkursus i matematik B-niveau.

Jeg fortryder ikke at jeg tog HF, det var de to bedste år i mit liv (indtil videre!) men jeg vil personligt anbefale dig at tage STX, HHX eller HTX, kan ikke lige huske om der er flere.

Der er flere muligheder efter endt uddannelse med dem.

Gør sådan her:

Skriv alle de ting ned du er fagligt gode til og alle de ting du er fagligt mindre god til

Skriv de ting ned du syntes er spændende, både i fritiden og i skole tiden (Forskellen på 1 og 2 er at den øverste skriver du ting ned du er god til, men ikke de ting du syntes er virkeligt spændende. Jeg var god til biologi, men mit ynglingsfag var tysk!)

Skriv alle de forskellige slags videregående uddannelser ned du syntes lyder spændende, tænk ikke over adgangskrav eller noget, kun ting du mener er spændende for dig.

Når du har gjort dette, så prøv at finde en fælles nævner. Hvis du skriver pædagog, advokat, shipping medarbejder, lærer, ingeniør, så er det måske mere forretningsverdenen end lige den pædagogiske verden.

HHX forkusere jo mere på handel, HTX det tekniske og STX er bare en god blanding hvor man får lidt af det hele og HF er der hvor du får det vigtigste.

Det du finder er det du vil være bedst til, lige meget hvor mange lektier der nu er. Men er enig med de øvrige, tror ikke rigtigt at der er nogen forskel.

Held og lykke...


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. august 2010 af desert_eye (Slettet)

Alt efter hvordan man selv føler!

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. august 2010 af buyukulak (Slettet)

#3

MEN! Du kan ikke få et fortsætter sprog på B-niveau eller begyndersprog på A-niveau, hvilket betyder at du skal tage det efter endt uddannelse.

Ville lige citere dette og sige at det er en fejl!

Du kan godt fortsætte tysk på B-niveau.... Det forudsætter så man har haft tysk i folkeskolen hvis jeg ikke tager fejl..

Desto mindre kunne vi vælge tysk b-niveau i 2.hf


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. august 2010 af Charrity (Slettet)

#5

Hm.. Interessant. Det kunne vi nemlig ikke. Vi kunne kun få det på C-niveau og ikke begynder sprog overhoved. Troede faktisk ikke at man kunne få det? Havde du tysk på første år?


Skriv et svar til: Hvilken Gymnasiel uddannelse er hårdest`HHX, STX eller HTX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.