Fysik

Fysik opgaver obligatorisk niveau HF - tilvalg

12. august 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

opgave V2.

kroppen specifike varmekapicitet i gennemsnit 3,5 KJ/kg*k

hvor  meget energi skal der tilføres for at varme en person med massen 65 kg op fra 37,0 grader til 38,7 grader.

 jeg har gjordt følgende( ved ikke om det er rigtigt ??)


Q=m*c*delta T

Q =65kg*3,5 KJ/kg*k *(38,7grader-37 grader)

Q=386,75

opgave V7

varmekanonen, der blæser varm luft ind i huset, omsætter energi med effekten 500 kW. den bruger fyringsolie med en brændværdi på 43 Mj/kg.

A) hvormeget fyringsolie bruger varmekanonen i løbet af fire døgn?

ved ikke rigtig hvordan jeg skal komme igang er der nogen der kan hjælpe

er der nogen der har lavt V8 som kan hjælpe med den ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2010 af Jerslev

#0:

V2: Tankegangne er rigtig. Husk enheder på dit facit.

V7: Beregn mængden af energi, der omsættes på 4 døgn og divider brændværdien op i dette.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
12. august 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

hmm er det så denne formel  Q=m*c*delta T jeg skal bruge ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2010 af mathon

opgave V7

                                                    E = P·t = (500 kW)·(4·(24 h)) = 48000 kWh = 1,728·1011 J = 1,728·105 MJ

                                                    m·(43 MJ/kg) = 1,728·105 MJ

mængde fyringsolie:                
                                                    m = (1,728·105 MJ) / (43 MJ/kg)) = 4018,6 kg  = 4,0186 ton

........................

  1 kWh = 3,6·106 J
  1 MJ = 106 J


Svar #4
12. august 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

tak Mathon men havde løst den :D

håber du kan give en hånd til neden stående opgave som forvolder mig problemer

Man kan regne med at huset består af to typer bygningsmateriale, hvis masse m og specifikke varmekapacitet c er anført nedenfor:

Materiale m/ton c/(kJ/(kg*K))
Murværk 1900 0,9
Træværk 80 1,5

b) Hvor meget energi tilfører den varme luft bygningsmaterialerne, mens husets temperatur stiger fra 10°C til 55°C?
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. august 2010 af mathon

                                                 murværk                                              træværk
   E =                   (1,9·106 kg)·(0,9 kJ/(kg·K))·(45 K)  +  (8,0·104 kg)·(1,5 kJ/(kg·K))·(45 K)


Svar #6
12. august 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

super tusind TAK :)


Skriv et svar til: Fysik opgaver obligatorisk niveau HF - tilvalg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.