Fysik

Acceleration

12. august 2010 af Larsensk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle opgaver i acceleration jeg godt kunne bruge lidt hjælp til ...

Opgave 1: Kampfly på hangarskib
Startbanen på et hangarskib er 247 m lang. Skibets kampfly skal op på mindst 300 km/h før de kan lette.
Hvor stor skal kampflyenes acceleration mindst være for at de kan lette?

Opgave 2: Sten på is
En sten kastes vandret ud over en isbelagt sø. Stenen glider hen over isen og opbremses herved med accelerationen –1,2 m/s2. Stenen glider 175 meter inden den ligger stille.
a) Hvor stor var begyndelsesfarten?
b) Hvor langt kan den glide, hvis begyndelsesfarten halveres?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2010 af ramme2 (Slettet)

opgave 1

Når begyndelseshastigheden er 0 gælder formlen    v2 =2as   ⇒  a = v2 /2s    hvor v = hastighed målt i meter pr sekund. s er længdem målt i meter a= accelrationen målt i meter pr sekund2

v= 300km/h=  300m/s /3,6 = 83,3 m/s

s = 247 m 

indsættes i formlen a = v2 /2s    ⇒ a= (83,3 m/s)2/ (2* 247m)  ⇒ a = (6944,444 m2/s2) / 494 m  ⇒  a = 14,06 m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2010 af mathon

Opgave 2: Sten på is

        benyt
                           2·a·Δs = v2 - vo2              hvor v = 0

                           vo = √(-(2·a·Δs))              NB! a<0

................................

   detaljer
   se
   www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2010 af mathon

                             Δs =  - ((1/2)vo)2 / (2a)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. august 2010 af mathon

                                    Δs2 = - (1/4)·vo2 / (2a)

                                    Δs1 = - vo2 / (2a)


                                    Δs2 / Δs1 = (1/4)

                                    Δs2 = (1/4)·(175 m) = 43,75 m


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 Libbie

.


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.