Matematik

Vektor Hjælpe!

14. august 2010 af salliii (Slettet)

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave. Håber du kan hjlæpe

 I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved

a^→=( t , t + 1) og b^→ =( -t , t + 1)

hvor t er et tal

c) bestem de værdier af t, for hvilke vinkel mellem vektorerne a→ og b→ er 60º?

På forhpnd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2010 af mette48 (Slettet)

benyt skalarproduktet hvor v sættes til 60º

a=(x1,y1,z1) og b=(x2,y2,z2)

x1x2+y1y2+z1z2=√(x12+y12+z12)*√(x22+y22+z22)*cos60

indsæt koordinaterne, så får du en 2.gradsligning, hvor t er den ubekendte

løs denne


Svar #2
14. august 2010 af salliii (Slettet)

 Men det er ikk vektorer i rummet :)

hm,m jeg forstår ikke helt? kan du ikk være sød og sige det på en måde jeg forstår :)?


Svar #3
14. august 2010 af salliii (Slettet)

 men jeg kan jo ikke regne det ud, hvis jeg ikk ved hvad t er ?


Svar #4
14. august 2010 af salliii (Slettet)

 okay er det her rigtigt:

nSolve(0,5=((t·-t)+(t+1·t+1))/(√(t^2+(t+1)^2)·√(-t^2+(t+1)^2)) , t)=


Svar #5
14. august 2010 af salliii (Slettet)

 jeg har fundet ud af det :) mange tal ellers


Skriv et svar til: Vektor Hjælpe!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.