Matematik

Hjælp til funktion + omvendt funktion

15. august 2010 af Blomsterpige1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

vi har to funktioner:

g(x) = (1/2)x -2

f(x) = 2x + 4

Vis at g(f(x)) = f(g(x)). Hjælp?

Er der desuden nogen der kan forklare flg opgave:

f(x) = 10x + 500

Find den omvendte funktion og forklar den praktiske betydning.

Hvad er den omvendte funktion og HVORDAN regner man sig frem til den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2010 af mette48 (Slettet)

g(f(x))=g(2x+4)=(1/2)(2x+4)-2 =x+2-2=x

f(g(x)) = f((1/2)x-2) =2((1/2)x-2)+4=x-4+4=x

---------------

y=10x+500

den omvendte funktion er x udtrygt ved y

trækker 500 fra på begge sider og deler med 10

x=(y-500)/10


Skriv et svar til: Hjælp til funktion + omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.