Matematik

matematik-geni til stede?

16. august 2010 af ilovehomeworks (Slettet)

hvem er virkelig god til matematik (A-niveau), og god til at forklare ???? som godt kan hjælpe med problemer, jeg får undervejs??????
Det kunne være super, hvis jeg kunne få DIN mail! tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Har skrevet en mail til dig


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2010 af Moderatoren

#0

Du kan bare skrive her i tråden hvad du har problemer med. Så skal "genierne" nok guide dig på rette vej.


Svar #3
16. august 2010 af ilovehomeworks (Slettet)

okaay ..

det handler om integrale, og det er ikke lige min kop te.

f(x)= 3x^2+5x

a) bestem med tydelig brug af stamfunktion, for 0<x<2 arealet under grafen for f(x) ???

b) arealet under grafen for f(x) for 0<x<a, skal blive 4. Bestem a med tydelige mellemregninger ...

kan nogle vise mig, hvad man helt præcist gør step by step analystisk + lommeregneren?
TAK :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2010 af mathon

      

        "kan nogle vise mig, hvad man helt præcist gør step by step analytisk + lommeregneren?"

så det lige er grydeklart til copy-paste eller hvad?


Svar #5
16. august 2010 af ilovehomeworks (Slettet)

nej hahahah, jeg tænkte nok folk ville sige sådan .. men jeg har lige lavet en prøve, hvor jeg har fået fejl i to opgaver ... :) denne og en anden jeg lige har oprettet .. så tænkte jeg nogen kunne hjælpe mig med det :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. august 2010 af mathon

       a) bestem med tydelig brug af stamfunktion, for 0<x<2 arealet under grafen for f(x)

             A =  02 (3x2+5x)dx

.....................

TI89:

             Define f(x) = 3x^2+5x

             ∫(f(x),x,0,2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2010 af mette48 (Slettet)

Læs om arealberegning i din matematikbog. Det er ikke nok at læse, du skal også sikre dig at du forstår sammenhængen i det du læser, ellers må du gå tilbage og læse om det du ikke får sammenhæng i.

Har du konkrete spørgsmål til det du læser, kan du stille dem her.

Genierne vil gerne hjælpe, men de vil ikke løse opgaverne for dig.

Men pas på, det er ikke alle, der selv ved om de er genier eller ej.


Brugbart svar (2)

Svar #8
16. august 2010 af mathon

#7

               Nej - du har ret. Jeg blev først klar over det i dette øjeblik! :-) :-) :-)


Svar #9
16. august 2010 af ilovehomeworks (Slettet)

mathon, det har jeg også gjort .. og jeg fik arealet til 18 .. problemet er så bare, jeg fik kun et halvt point i prøven ??


Svar #10
16. august 2010 af ilovehomeworks (Slettet)

jaa, hvis jeg kunne finde ud af det på egen hånd  ... så havde jeg nok også gjort det .. problemet er bare når man ikke fatter hvad bogen siger og ja ;) så fik jeg at vide, at jeg skulle spørge herinde ..


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. august 2010 af mathon

til arealbestemmelsen
      hører
                     

                                   •  redegørelse for at f(x) er kontinuert og integrabel i [0;2]

                                   •  redegørelse for at f(x)≥0 i hele intervallet [0;2]

                                   •  først da kan 02(3x2+5x) dx tolkes som arealet af punktmængden begrænset af
                                      grafen, x-aksen og linjen x = 2


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. august 2010 af mathon

    b) arealet under grafen for f(x) for 0<x<a, skal blive 4. Bestem a med tydelige mellemregninger

                    A = 0a (3x2+5x)dx = 4         a>0

                            [x3+(5/2)x2]0a = a3+(5/2)·a2 = 4

                           

.................

                 Define f(x) = 3*x^2+5*x

                 solve(∫(f(x),x,0,a)=4,a)|a>0 and a<2

                      

                   


Skriv et svar til: matematik-geni til stede?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.