Matematik

brøk

17. august 2010 af Einstern (Slettet)

3/4+1/2

har prøvede at løse tror det er 10/8 det giver ikke så meget mening


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2010 af Isomorphician

3/4 + 1/2 = 6/8 + 4/8 = 10/8..................lav fællesnævner


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2010 af mette48 (Slettet)

skaf fællesnævner ved at forlænge den bagerste brøk med 2 (gang med 2 i tæller og nævner)

læg tællerne sammen og lad nævneren stå

Hvis du får et større tal i tælleren end i nævneren er der mere end 1 hel

10/8 =8/8+2/8 =1 (hel ) 2/8 forkortes med 2 = 1 1/4

Dit resultat skal bare gøres ferdigt, det  er rigtigt nok


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2010 af ekim-dahl (Slettet)

Fællesnævner er 4 for dem begge (da 2 går op i 4)

Derfor 3/4 + 2/4 = 5/4

2/4 da 2 går op i 4 to gange derfor bliver (2*1)/4 = 2/4


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.