Matematik

Ligning, er lidt forvirret ?

17. august 2010 af mimi8 (Slettet)

 Har til opgave at løse nogle ligninger, men mangler den sidste .. Og kan ikke får den til at passe ?

3x+4= -2x+10
3x+4-4=-2x+10-4
3x=-2x+6
3x+2x=-2x+6+2x
5x=6
5x=6
5    5

x=1,2

Er det korrekt forstået ? eller har jeg lavet fejl ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2010 af mathon

skrevet lidt kortere:

                             3x + 4= -2x + 10                         adder 2x

                             5x + 4 = 10                                 subtraher 4

                             5x = 6                                         divider med 5

                             x = (6/5) = 1,2

..............

så du har ikke begået fejl :-)


Svar #2
17. august 2010 af mimi8 (Slettet)

 mange tak for hjælpen :P


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2010 af BabseBritta (Slettet)

@mimi8

Du kan jo altid tjekke om facit nu skulle være rigtigt ved at sætte det pågældne (troende) facit (i dit tilfælde 1,2) ind istedet for X'erne - så vil du se at du har regnet rigtigt :-)


Skriv et svar til: Ligning, er lidt forvirret ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.