Matematik

beregninger

20. august 2010 af Sandraas (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej alle, jeg kunne godt tænke mig et lille hint til hvordan man regner disse stykker ud:

10,05 + 11½   (det er en brøk der er bagerst)

(15 + 10) * 3

(-8) * (-6) + 4

4 * (-7) - 16

er ikke så god til det med paranteserne og brøkerne så tak på forhånd (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

10,05 + 11½ = 10,05 + 11,50 = 21,55 (omskriv til decimaltal)

(15 + 10) * 3 = 25*3 = 75    (reducer parentesen først) , eller

(15 + 10) * 3 = 15*3 + 10*3 = 45 + 30 = 75   (gang hvert led i parentesen med faktoren udenfor)

(-8) * (-6) + 4 = 8*6 + 4 = 48 + 4 = 52    (produktet af to negative tal er positivt)

4 * (-7) - 16 = -28 -16 = -44


Skriv et svar til: beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.