Matematik

bestemmelse af længder på vektorer

20. august 2010 af sundtold2010 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens
Jeg har en ret underlig opgave her som lyder
"Du skal bestemme længden |e + f| når vektor |e| = 39,2 og vektor |f| = 16,3 og når de danner en vinkel på 138 grader med hinaden"

jeg har siddet og brugt flere timer på den men kan simpelthen ikke få den til 29,2 som den giver i facitlisten
nogen der har nogle metoder eller ideer om hvordan man udregner det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal bruge, at |e + f|2 = |e|2 + |f|2 + 2e*f, hvor e*f angiver skalarproduktet mellem de to vektorer.

Kort sagt skal du starte med at kigge på kvadratet af længden af vektoren og bruge den til at finde den egentlige længde.


Skriv et svar til: bestemmelse af længder på vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.