Matematik

Eksakte værdi

21. august 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Hej med jer..

Jeg har virkelig prøvet at finde ud af det her, men kan bare ikke fatte hvordan jeg finder den eksakte løsning af liningen

3*10^x=9

Nogen der kan hjælpe mig hvordan jeg skal gøre..?

Jeg har prøvet med solve på min lommeregner og har fået løsningen x=0,477 men hvordan finder jeg den uden brug af solve?

Please hjælp mig..

Kh. Anne Mtétte


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2010 af mathon

           10x = 3                                prøv med lidt log-aritmer


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2010 af mathon

ti89

  Bemærk
       at solve-resultatet                                                 1
                                            ln(3) / ln(10) = log(3) / log(10) .........      


Svar #3
21. august 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Mathon = Det er blevet løst på lommeregneren TI-89 Titanium og der er der ingen mellemregninger.. Kun spørgsmål og løsning..


Svar #4
21. august 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Men ellers tak for udregningen.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2010 af mathon

      nåh - nåh

                               10x = 3                                       tag log på begge sider

                               log(10x) = log(3)

                               x·log(10) = log(3)

                               x·1 = log(3)

                               x = log(3) ≈ 0,4771


Skriv et svar til: Eksakte værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.