Matematik

løs ligningen

22. august 2010 af libra-marie (Slettet)

  Jeg sidder og laver aflevering . Har fået en opgave uden hjælpemidler som jeg ikke lige kan hitte ud af.
løs ligningen 3 (2x+1)=4x+9

Er der nogle, som kan hjælpe med dette??


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Udregn parentesen og saml x'erne på den ene side og konstanterne på den anden side af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2010 af Mundo (Slettet)

Du udregner parentesen ved at gange ind i den. Altså 3*2x+3*1. Derefter skal du bare fortsætte som Andersen11 siger


Svar #3
22. august 2010 af libra-marie (Slettet)

 3*2x =6x

3*1=3

6x+3 =4x+9

9-3=4x - 6x

6=-2x

sådan her ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2010 af Mundo (Slettet)

Ja, og så kan du gange med (-1) på begge sider for at skifte fortegn, for x'erne skal være positive for at man kan finde ud af hvad 1x er lig med. Det vil sige at der kommer til at stå -6=2x. Så mangler du bare at få x til at stå alene


Svar #5
22. august 2010 af libra-marie (Slettet)

afså 

(-1)*6= 6 

(-1)*-2x=  +2x

??


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2010 af Mundo (Slettet)

(-1)*6 skal gerne give -6. Det andet passer :) Så står der -6=2x og du skal have x til at stå alene. Hvordan får du 2-tallet væk?


Svar #7
22. august 2010 af libra-marie (Slettet)

 det kan jeg desværre ikke huske :_(


Svar #8
22. august 2010 af libra-marie (Slettet)

 ?????


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Din opstilling i #3 er ikke korrekt. Du har:

3·(2x+1) = 4x + 9 , hvoraf

6x + 3 = 4x + 9. Træk 4x fra på hver side, og træk 3 fra på hver side:

6x + 3 -4x -3 = 4x + 9 -4x - 3 . Saml sammen på x-led og på konstantled:

2x = 6 . Divider med 2 på hver side:

(2x)/2 = 6/2 , eller

x = 3


Svar #10
23. august 2010 af libra-marie (Slettet)

 årrrh ja okay magen tak 


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.