Matematik

Afledet funktion??

22. august 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal beregne denne afledede funktion og jeg er lidt i tvivl:

y'=f'(x)=(5e(^7x+4))'=

4-tallet går vel ud, så er det bare 5e^(7x) eller skal jeg gøre mere??

På forhånd tak for hjælpen


Svar #1
22. august 2010 af sasc (Slettet)

Okay, kom i tanke om at e^kx = k* e^kx, så har selv fundet ud af !


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2010 af peter lind

Din funktion er uklart skrevet, Hvis du mener at f(x) = 5*e7x+4 skal du bruge differentiation af sammensat funktion f(y) = 5*ey, y =7x+4


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2010 af Krabasken (Slettet)

u = 7x+4 du/dx = 7

(5e^(7x+4)) ' = 5 * e^(7x+4) * 7 = 35 * e^(7x+4)


Svar #4
22. august 2010 af sasc (Slettet)

Jeg har skrevet den forkert op, så det bliver -35e^(-7x)

4-tallet skulle stå uden for parentesen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2010 af Krabasken (Slettet)

?????

- Og hvor blev 4-tallet af????

Prøv at formulere #4 på en mere præcis måde


Skriv et svar til: Afledet funktion??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.