Matematik
bestem integral
Hej
håber der er en der vil hjælpe mig med at finde ud af hvad jeg gør forkert når jeg skal bestemme en integral. Facit skal give e-6-10
∫ 0-3 (2x-2e^2x) dx = [x2-2*x* - ½*e2x]0 -3 = (02-2*x*½*e2*0) - ((-3)2-2*x*½*e(-3*0)) ...?
Svar #2
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)
En stamfunktion til integranden er
∫(2x - 2e2x) dx = x2 - ∫e2x d(2x) = x2 - e2x . Indsættes grænserne fås værdien af det bestemte integral da til
-1 -((-3)2 - e2·(-3)) = -1 -9 + e-6 = e-6 -10
Svar #5
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)
Den del af opgaven har
∫2·e2x dx = ∫e2x d(2x) = e2x . Det, der foregår, er en substitution t = 2x .
Skriv et svar til: bestem integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
