Matematik

Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

23. august 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Håber på jeres hjælp og forklaring af den svære opgave! På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Se på den retvinklede trekant med kateterne h og (x/2) og hypotenusen 1. Brug Pythagoras til at udtrykke h som funktion af x, og beregn dernæst omkredsen af rektanglet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2010 af peter lind

Se på den trekant, der  har centrum af cirklen som det ene hjørne og har en af de tegnede højder som side.  Det er en retvinklet trekant med kateter med længderne h  og x/2 og hypotenusen 1. Brug dette til at finde  højden udtrykt ved x.  derefter kan du sætte dette ind i formlen for rektanglets omkreds


Svar #3
23. august 2010 af sar94 (Slettet)

 vil I ikke være venlige at uddybe det lidt mere... jeg har virkelig svært ved det...


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se på den figur, du vedhæftede. Der er indtegnet en retvinklet trekant med kateterne h og (x/2), og hvor hypotenusen har længden 1 (cirklens radius).

Det er klart, at der må gælde 0 < x/2 < 1, eller 0 < x < 2 .

Af Pythagoras finder vi

12 = h2 + (x/2)2 , hvoraf

h2 = 1 - (x/2)2 = 1-x2/4 , eller

h = √(1-x2/4) .

Rektanglets omkreds er da

O(x) = 2·h + 2·x

    = 2·√(1-x2/4) + 2x

    = 2x + √(4-x2) , med 0 < x < 2 .


Skriv et svar til: Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.