Matematik

Bestem en ligning!

23. august 2010 af TinaMirzaei (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

jeg sidder her med en opgave som lyder følgende: En linje har hældningen -1 og går gennem (-1, -2). Bestem en ligning for linjen.

Jeg kan se, at linjen er i lineær sammenhæng,f(x) = ax+b, derfor må den lyde: f(x) = -1x+-1, men dette kan ikke passe. Er der nogen, som kan hjælpe mig???


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af mathon

                          y = ax + b

                          -2 = (-1)·(-1) + b

                          b = -3

hvoraf
                          y = -x - 3                        


Svar #2
23. august 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

Okay, det forstod jeg INTET af:D!

Jeg skal beregne skæringen mellem y= 2x+1 og den her ligning jeg ikke kan få til at passe.

for at finde skæringen kan jeg stille de to ligninger overfor hinanden, også indsætte det resultat jeg får i en af de to oprindelige ligninger.

kan jeg godt stille y=2x+1 og y= -x-3 overfor hinanden?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2010 af mathon

skæring kræver

                               2x+1 = y = -x-3                 adder x

                               3x + 1 = -3                         subtraher 1

                               3x = -4                               divider med 3

                               x = -(4/3)                           som indsat i y = 2x+1 giver


                               y = 2·(-(4/3)) +1

                               y = -(8/3) + (3/3)

                               y = -(5/3)


Svar #4
23. august 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

Jeg får de to linjer til at skære gennem hinanden i (-2,-3). Kan det passe?


Skriv et svar til: Bestem en ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.