Matematik

Regneforskrifter og andet

23. august 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er i dyb krise med hensyn til funktioner og regneforskrifter, så vil virkelig sætte meget, meget stor pris på hvis der er nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave:

Graferne for funktionerne f og g går begge gennem punkterne P(-2,5) og Q(6,21)

Bestem en regneforskrift for f, når det oplyses at f er en lineær funktion

Bestem en regneforskrift for g, når det oplyses at g er en eksponentielt voksende funktion

Beregn f(25) og g(25)

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2010 af sdaocsdaocsdaoc (Slettet)

forskrift for f
a=(21-5)/(6-(-2))=16/8=2

b= 5-2*-2=9

f(x)=2x+9

forskrift for g

a=-2-6ROD(21/5)=1,1965

b= 5*1,1965^2=7,1581

g(x)=7,1581*1,1965^x

f(25)= 2*25+9=59
g(25)= 7,1581*1,1965`^25=634,7685



 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Skrivefejl :

Der skulle have stået a = (6-(-2))'ende roden af (21/5),  altså 8'roden af

(21/5), men trods dette er resultatet alligevel korrekt, nemlig 1,1965


Skriv et svar til: Regneforskrifter og andet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.