Fysik

Fysik

24. august 2010 af lars1991 (Slettet)

en ferskvandsgenerator afbrændes noget spildolie. Herved tilføres havvandet energi med effekten 11,4 MW. Ved forbrænding af et kilogram spildolie frigives der energien 28,6 MJ til havvandet.

a)

Beregn massen ef den spildolie, der afbrændes pr. sekund, for at ferskvandsgeneratoren kan tilføre havvandet energi med effekten 11,4 MW
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af mathon

                            m·(28,6 MJ/kg) = (11,4 MJ/s)


Svar #2
24. august 2010 af lars1991 (Slettet)

skal jeg isoler M??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2010 af mathon

Ja det var jo massen per sekund, du skulle beregne


Svar #4
24. august 2010 af lars1991 (Slettet)

så det er 11,4/28,6=0,398 m/s??


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2010 af mathon

så det er

                       m = (11,4 MJ/s) / (28,6 MJ/kg) = (11,4 / 28,6)·(kg/s) = 0,399 kg/s = 399 g/s


Svar #6
24. august 2010 af lars1991 (Slettet)

tusind tak fo hjælpen


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.