Matematik

arealet af en punktmængde

24. august 2010 af oreos (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg har problemer med en opgave som lyder således:

Grafen for g(x)=-x^2+6x-5 afgrænser sammen med x-aksen en punktmængde i 1. kvadrant. Beregn arealet af puntmængden.

Jeg ved godt hvordan man finder de to x-værdier med lommeregner, nemlig solve(0=-x^2+6x-5) som giver x=1 og x=5, men problemet er at det skal være uden lommeregner

på forhånd tak :)!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af mathon

                 g(x) = 0

                 -x2 + 6x - 5 = 0
eller
                  x2 - 6x + 5 = 0                           løs 2.gradsligningen
 


Skriv et svar til: arealet af en punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.