Matematik

Bestem definitionsmængden

24. august 2010 af Monique1988 (Slettet)

Hej.

Hvrodan bestemmer jeg definitionsmængden?

Opgaven: Bestem definitionsmængden for følgende funktioner:

a) f(x) = x2 - 1

Håber der er nogle der vil hjælpe, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af gigas (Slettet)

Definitionsmængden dækker over tilladte x-værdier for din funktion.

Så du skal spørge dig selv, om der er nogen x-værdier, din funktion ikke "kan håndtere". Eftersom du kan indsætte ethvert x i din funktion, så er alle x-værdier, der ligger i den reelle talmængde tilladte. Det skriver du således:
Dm(f) = R


Svar #2
24. august 2010 af Monique1988 (Slettet)

Altså jeg kan selv bestemme hvad for et tal jeg sætter ind. Så jeg kan fx indsætte 2 på x-plads?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2010 af gigas (Slettet)

Ja fx 2.
Du kan indsætte alle reelle tal, og din funktion returnerer stadigvæk lovlige værdier :).

Hvis du fx. havde funktionen f(x) = 1/x
Så ville din definitionsmængde ikke være R, eftersom x = 0 ikke er tilladt i dette tilfælde. Definitionsmængden for denne funktion er derfor:
Dm(f) = R\{0}    ,   hvilket vil sige, at alle x-værdier i den reelle talmængde bortset fra 0 er tilladte.


Svar #4
24. august 2010 af Monique1988 (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Bestem definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.