Fysik

Fysik

24. august 2010 af lars1991 (Slettet)

et oliefyr brændes 3,5 L olie med brændværdien 42,3 KJ/kg. Oliens massefylde er 0,80 kg/L

En varmemåler viser, at radiotorerne modtager 81 MJ fra oliefyret

c. Beregn oliefyrets nyttevirkning.
 

er der en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 brug massefylden til at regne dit rumfang olie om til kg. brug så brændværdien til at regne mængden af energi ud som olien omsættes til.

Del energien som afsættes i radiatorne med energien fra olien og du har nyttevirkningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2010 af mathon

der må menes:
En varmemåler viser, at radiotorerne modtager 81 kJ fra oliefyret
 

afbrændingsenergien i 3,5 L olie:

                                E =  (V·ρ)·b = (3,5 L)·0,80 kg/L)·(42,3 kJ/kg) = 118,44 kJ

                                η = (81 kJ)/(118,44 kJ) = 0,6839 = 68,39%


Svar #3
24. august 2010 af lars1991 (Slettet)

der står altså Mj? hvor gør man det så..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2010 af mathon

afbrænding af 3,5 L olie frigør 118,44 kJ
radiatorerne kan jo så selvsagt ikke få en energitilførsel på 81 MJ!!!
 


Svar #5
25. august 2010 af lars1991 (Slettet)

ok tak du har sku ret ;)


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.