Matematik

Nogle der kan hjælpe med noget matematik?

25. august 2010 af mlouiseat (Slettet)

opgaven lyder så ledes.

Søren sætter 4500 kr i en bank til 9 1% p.a. -
                                                                2 

hvor meget vil han kunne hæve efter 4 måneder?
hvor meget vil han have stående efter 4 måneder, hvis renten var 12 %?

jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal regne det ud?
men hvis nogle er friske på at hjælpe mig ville det være dejligt :b
- forsat god dag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af Moderatoren

Har du set efter i din formelsamling? Der er den formel du skal bruge nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2010 af Moderatoren

Når du har fundet formlen kan du skrive her hvordan du har regnet det ud også kan vi andre se om du har gjort det rigtigt.


Svar #3
25. august 2010 af mlouiseat (Slettet)

og forresten den første linje skulle det være en brøk altså : 9 1/ 2 % = 1/2 er en brøk (:
- men jeg kan ikke finde den i formelsamlingen ;s


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2010 af Moderatoren

Hvilke formler har du under rentes regning i din formelsamling?


Svar #5
25. august 2010 af mlouiseat (Slettet)

jeg kan ikke finde nogle ? ,s


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2010 af Moderatoren

Så har jeg en til dig her:

http://pub.uvm.dk/2005/formelsamling/hel.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2010 af Moderatoren

Se side 11 - Der er din formel.

Se om du ikke kan få det til at passe nu:-)


Svar #8
25. august 2010 af mlouiseat (Slettet)

okaj tak, jeg kigger (:


Svar #9
25. august 2010 af mlouiseat (Slettet)

vil du ikke prøve at regne den ud fordi mit  resultat er helt forkert... :S


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2010 af Moderatoren

Prøv at beskriv hvad du gør. Hvor sætter ud talene ind henne?


Svar #11
25. august 2010 af mlouiseat (Slettet)

ehm

R = K : 100 · p : D · d

? = 4500:100*9 1/2 % :?? forstår ikke resten .
og det er jo 2 opgaver jeg skal løse.


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2010 af Moderatoren

Arh okay.. Du skal jo ikke finde renten - Den kender du jo ikke? 9 1/2 %.

Du skal finde hvor meget hans penge vokser - Altså vækst.

Så du skal have fat på denne formel: Kn = K(1 + x)n

Den er lige nedenunder.


Svar #13
25. august 2010 af mlouiseat (Slettet)

ja okaj.


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. august 2010 af Moderatoren

Håber du fik det ud af det du ville? Og håber samtidig du har lært lidt?:-)


Svar #15
25. august 2010 af mlouiseat (Slettet)

ja men jeg kan ikke få den til at passe rigtigt ...


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. august 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:rente_beregning_1.doc

Svar #17
25. august 2010 af mlouiseat (Slettet)

nååårh nu har jeg forstået det. mange   tak (:


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe med noget matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.