Matematik

Bevis sætning 1

25. august 2010 af sillemusen123 (Slettet)

hej er der nogen der kan hjælpe mig. jeg ved ikke hvordan jeg skal bevise denne sætning. hvordan gøre man, håber der er nogen derude som kan hjælpe mig. tak på forhånd.

sætning 1

om en lineær sammenhæng gælder Y=a*x+b at når x øges med 1 øges y med a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af peter lind

´Beregn (a(x+1)+b -(ax+b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Det er en relativt nem ting at vise derfor kan det måske være svært at se, hvordan man skal bære sig an.

Bevis. Vælg x1. Da gælder y1=a*x1+b.
Tag nu x2=x1+1, altså én større end x1. Da er y2=a*x2+b=a*(x1+1)+b=a*x1+a+b.
Forskellen mellem y1 og y2 er således Δy=y2-y1=(a*x1+a+b)-(a*x1+b)=a.
Således øges y-værdien med a, når x øges med 1. QED.


Svar #3
25. august 2010 af sillemusen123 (Slettet)

kan man ikke også gøre det på denne måde?

Y=x*a+b

Xny= Xfør + 1

dvs. at Yny= a* Xny + b

= a*(Xfør+ 1)+ b

=a*Xfør + a +b

= a*Xfør +b+a= Yfør +a


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2010 af hvadmeddet (Slettet)

#3. Selvfølgelig kan det gøres sådan. Det ville være rigtig fint.


Svar #5
25. august 2010 af sillemusen123 (Slettet)

tak for hjælpen

nu har jeg fået styr på det


Skriv et svar til: Bevis sætning 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.