Matematik

Løs ligningsystemet...help?

29. august 2010 af jansp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs ligningsystemet:

10x+4y = 16

8x-8y = 24

brug for lidt hjælp, hvordan løser man sådan en opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af Bankier (Slettet)

Du skal begynde med at finde din løsningsmetode:

Ligestore koefficientersmetode

eller

substitutionsmetoden


Svar #2
29. august 2010 af jansp (Slettet)

eller den her:

5x+2y=8

4x-4y=12


Svar #3
29. august 2010 af jansp (Slettet)

 #1, jeg tror vi skal bruge substitutionsmetoden (indsættelsesmetoden)..kan du hjælpe mig nu?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2010 af mathon

10x+4y = 16                       divideres med 2
  8x-8y = 24                        divideres med 4

identiske med

 I:  5x+2y = 8
 II: 2x-2y = 6                        I og II adderes

   7x = 14
    x = 2                               som indsat i II giver

   2·2-2y = 6
   2 - y = 3
   y = -1

 
 


Skriv et svar til: Løs ligningsystemet...help?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.