Matematik

bestem stamfunktion

29. august 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Bestem den stamfunktion til funktionen: f(x)=(1/x)+2x      , x>0

hvis graf for gennem P(1,7)


Kan det passe, at k giver 6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

                 F(x) = ln(x) + x2 + k    x>0       gennem (1,7)
dvs
                 F(1) = ln(1) + 12 + k = 7     

                            0 + 1 + k = 7

                            k = 6

hvorfor den søgte stamfunktion

                                er               F(x) = ln(x) + x2 + 6    x>0


Skriv et svar til: bestem stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.