Matematik

Stykkevis linær funktion, hjælp mig.

29. august 2010 af Wrap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

Jeg har denne her stykkevis linær funktion og har til opgave at tegne grafen, også derefter bestemme Dm og Vm for funktionen.

Her er den

f(x)=x+3 for x ? [-5;0]
f(x)=-2x+3 for x ? ]0;4[
f(x)=0.5x+1 for x ? [4;10[
 

Jeg har vedhæftet et billede af grafen..
Men Dm og Vm er jeg lidt dårlig til, håber nogen kan hjælpe mig med dm og vm, og lige se efter om jeg har gjort det andet korrekt.


Svar #1
29. august 2010 af Wrap (Slettet)

vehæftet fil.

Vedhæftet fil:grraaaaf.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Grafen ser rigtig ud for de to første grene; men ikke for den sidste gren -- der skal også lægges 1 til.

Definitionsmængden er mængden af de x, for hvilke funktionen er defineret, dvs

Dm = [-5;0] ∪ ]0;4[ ∪[4;10[ = [-5 ; 10[

Værdimængden er mængden af de y, der antages af funktionen, dvs

Vm = [-2;3] ∪ ]3;-5[ ∪ [3;6[ = ]-5; 10[


Svar #3
29. august 2010 af Wrap (Slettet)

Nåh jaa det havde jeg ikke bemærket.

Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Stykkevis linær funktion, hjælp mig.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.