Matematik

underligt matematik spørgsmål

30. august 2010 af julledulle93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En stang er malet i hvide,grønne og blå sektioner. Hvis 1/3 af stangen er hvid, og 1/4 af stangen er grøn, hvor stor en del af stangen er så blå?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af mathon

...ikke spor underligt;
   almindelig brøkregning...  ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2010 af mathon

hele stangen
      udgør 12/12

                               herfra trækkes
                                                                     hvid            (1/3) = (4/12)
                                                                     grøn           (1/4) = (3/12)

blå:
                  (12 - 4 - 3) / 12 = 5/12
 

Underligt at du sov i alle din fortids "brøktimer"  ;-)


Svar #3
30. august 2010 af julledulle93 (Slettet)

nårrhh det er så nemt men tak for svaret :D


Skriv et svar til: underligt matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.