Matematik

Løse Ligningerne: 10-5x=4(x+1) og 5x+30-7*2=2x+31-6

30. august 2010 af millesen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej..

Nogle der ville være søde og hjælpe mig med at løse disse ligninger:

a)    10-5x = 4(x+1)

b)     5x+30-7*2 = 2x+31-6

Eller bare lige raportere de grundlæggende regler for ligninger..

Er totalt lost herefter sommerferien vedr. ligninger og kan simpelt hen ikke huske hvordan det er de skal løses..

Tak (o:


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2010 af Krustin (Slettet)

a) Du starter med at gange 4 ind i parentes, derefter skal du have x'erne over på den ene side af = (venstre side), og de øvrige tal skal så stå på den anden side af =. Du skal bare huske at du skal gøre det samme, på begge sider af =, altså hvis du vil flytte +4x over på den anden side, skal du bare sige -4x på begge sider. Når det er gjort, er det sådanset meget enkelt.

Samme regler gælder sådanset også for b. Du skal bare isolere x (få x til at stå alene på den ene side af =)

:-)


Svar #2
30. august 2010 af millesen2 (Slettet)

Tusinde tak skal du have :)

Havde helt smidt det der med at gange ind i parenteserne væk! (:

Mange Tak for et dejligt svar! (o:


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af Krustin (Slettet)

Det var så lidt :-)

Du må endelig sige til hvis der dukker flere problemer op ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2013 af LukeI (Slettet)

er svaret så x=4 eller X=6?

 

 


Skriv et svar til: Løse Ligningerne: 10-5x=4(x+1) og 5x+30-7*2=2x+31-6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.