Matematik

Vækst - Beregning af N´(10)

30. august 2010 af Anni123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)

Jeg sidder lige her med en aflevering som jeg lige skal bruge lidt hjælp til!

Opgaven lyder således:

En population af gærceller vokser efter modellen N(t) = 659/1+63*e^-0,54*t

hvor N(t) betegner antallet af gærceller pr. cm^3 til tidspunktet t (målt i timer)

b) Beregn N´(10) (N mærke af 10)

Jeg har beregnet hvad N(10) er på T:I. Jeg har prøvet at diffrentere den og solve den derefter, men resultatet er "false"

Er der nogen som kan hjælpe?


HAR FUNDET SVARET! Tak fordi i kiggede forbi!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har vist glemt en parentes i udtrykket her:

N(t) = 659/(1+63·e-0,54t) .

Du kan differentiere denne funktion pr. håndkraft:

N'(t) = -659/(1+63·e-0,54t)2 ·63·(-0,54)·e-0,54t = 22419·e-0,54t /(1+63·e-0,54t)2 .

Så er det bare at sætte t=10 ind i udtrykket:

N'(10) = 61,366 .


Skriv et svar til: Vækst - Beregning af N´(10)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.