Fysik

Hjælp til fysik spørgsmål!

30. august 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

  Forestil dig at du løbetræner. Din kinetiske energi er udtrykt ved din masse og din hastighed (når vi ser bort fra vind- og løbemodstand, samt varme udvikling) i udtrykket
Ekin = ½ m v2
hvor Ekin er din kinetiske energi målt i Joule
hvor m er din masse målt i kg
hvor v er din fart målt i m/s
Bestem din kinetiske energi når du løber 5 km/t PAS PÅ ENHEDER!
Overvej hvorfra energien kommer (den transformeres!) i trinnet lige før kinetisk energi.
Overvej og notér HELE energitransformationskæden tilbage gennem de forskellige energityper.

Håber at nogen hjælper og forklar mig dette. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug formlen til at beregne din egen kinetiske energi ved den fart v = 5km/t . Omregn først farten til m/s og brug så din egen masse m (her skal jeg ikke forsøge at gætte).

Ekin = (1/2)·m·v2 .

Husk, at farten skal kvadreres.


Svar #2
31. august 2010 af sar94 (Slettet)

 orh det er så svært for mig at forstår! Vil De ikke være venlig at uddybe det nærmere.... 


Svar #3
31. august 2010 af sar94 (Slettet)

5 km/t = (5/3,6) m/s = 1,38889 m/s

Ekin = 0,5·m·(1,38889 m/s)2 hvor m er din masse/vægt i kg

enhed:
kg·m2/s2 = J


det har en skrevet tideligere.... men jeg ved ikke hvor han får de 3,6.. altså hvorfor skulle han divider med 3,6... jeg vil ønske De vil svar mig 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er 60·60 = 3600 sekunder i 1 time. Der er 1000 m i 1 km .

Derfor har vi 1 km/t = 1000m/(3600s) = (1/3,6) m/s .

Derfor dividerer vi med 3,6, når vi omregner en fart i km/t til m/s .


Svar #5
01. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Tusinde tak for forklaringen ! Jeg sætter pris på det ! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til fysik spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.