Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

efterposteringer/ variable omkostninger

31. august 2010 af sissasine (Slettet)

 Er ved at lave opgave og er godt på vej, men....

skal færdiggøre afslutningsskema vedr regnskab for 2007  men følgende interne bilag skal registreres.

råvarer udleveret i december  til produktionen=  2432

arbejdsløn i december i produktionen  = 5000

færdig producerede varer tilgået  færdiglageret i december = 8567

færdigvarelageret er den 31 december optalt og vurderet til 21782

afskrivning på tekniske anlæg og maskiner = 6000

afskrivning på biler                                                 9000

afskrivning på inventar                                              3000

forudbetalt husleje for 2008, 350,   heraf 200 for produktionslokaler, 80 for lokaler til distributionslokaler samt 70 for lokaler til administrationen

hvad er de variable produktionsomkostninger  i efterposteringen ??

facit skulle vist være 10345 men hvordan fremkommer det


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. august 2010 af ramme2 (Slettet)

De eneste variable produktionsomkostninger du har nævnt i opgaven er arbejdsløn og råvarer udleveret til produktion. Disse 2 beløb giver tilsammen 7432 (enheder er ikke blevet nævnt). Færdigvarerlageret bliver normalt ikke brugt til at beregne variable produktionsomkostninger omkostninger, men bliver til tider brugt til omsætningsberegninger.

Dine periodeafgrænsninger skaber en del forviring. Jeg tror ikke på de følger opgaveformuleringen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. september 2010 af EnNettexD (Slettet)

http://www.itrojka.dk/html/modeller/del2A/fig_10_5.jpg

Fig. 10.5 Registrering af bilag fra køb af råvarer til varesalgets variable produktionsomkostninger.
 

Det er en god model at have ved hånden når man ikke lige ved hvad man gør med varekøb osv. ;)


Skriv et svar til: efterposteringer/ variable omkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.