Matematik

forklar formlen |det(vektor'a',vektor'b')|

01. september 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

ja... overskriften siger sig selv:
jeg skal beregne arealet af et parallelogram der udspændes af vektor a og vektor b....
forstår bare ikke hvad det() står for??

i formelsamlingen ender formlen med:

| a1   b1 |
| a2   b2 |

men det forstår jeg heller ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af Anders521

Hej Yow,

determinanten er et tal. Formlen du har skrevet er for at udregne determinanten af to vektorer i planen. 

Mvh. Anders 


Svar #2
01. september 2010 af Yow! (Slettet)

hej Anders

hmmm... ved ikke hvad determinant er for noget.... så "langt" er vi ikke nået :=)

men vil du gerne forklare mig formlen |det(vektor'a',vektor'b')| ...?? hvad vil den have mig til at gøre??

lad os antage at vektor a = (3,4) og b=(2,3)...opgaven går så ud på at beregne arealet af parallelogramet der bliver dannet via. de to vektorer...

hvad gør jeg??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af Anders521

Hej igen Yow,

Jeg kan se du nu har skrevet |det(vektor 'a',vektor 'b')|, dvs. den numeriske værdi af determinanten, hvilket er korrekt eftersom et areal ikke kan være negativ, men glem dette foreløbigt. Okay du vil gerne bestemme arealt af parallelogrammet der udspændes af vektorerne a og b - vi bruger den formel du har skrevet (dog skrevet i anden form)

det(vektor 'a',vektor 'b') = a1*b2 - a2*b1

Da vektor 'a' =(a1,a2)=(3,4) og vektor 'b'=(b1,b2)=(2,3). Hvad tror du arealet så bliver?

Mvh. Anders


Svar #4
01. september 2010 af Yow! (Slettet)

nåååååååååååååååååååååååårh..... aha... mange tak anders.... you are my hero today  :=)


Skriv et svar til: forklar formlen |det(vektor'a',vektor'b')|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.