Matematik

Funktion

01. september 2010 af kris02 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når der står: angiv en forskrift for den lineære eller eksponentielle model der bedste beskriver sammenhængen (t,v)

I den liniære hedder den så: t(v)=a*t+b ?

Og i den eksponentielle hedder den så: t(v)=b*at

Hvis ikke, hvad hedder forskriften så ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af Yow! (Slettet)

I den liniære hedder den så: t(v)=a*v+b

Og i den eksponentielle hedder den så: t(v)=b*av
 


Svar #2
01. september 2010 af kris02 (Slettet)

1000 tak for hjælpen :) håber min computer vil samarbejde nu


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af Yow! (Slettet)

selv tak... jeg krydser fingre :=)


Svar #4
01. september 2010 af kris02 (Slettet)

okay , min computer vil ikke, men kender du programmet maple ? (aner ikke om du har noget med matematik af gøre) ;)


Svar #5
01. september 2010 af kris02 (Slettet)

har fundet ud af det, skal bare taste nogle forskellige kommandoer :) men tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2010 af Anders521

Hej kristina,

for at bestemme sammenhængen (og dermed forskriften) mellem to variable, er det en fordel at lave en grafisk fremstilling. Så kan du (måske) afgøre om hvilken model der er tale om. Desuden skal du være klar over hvilken variable der er afhængig og uafhængig.

Du har skrevet t(v)=a*t+b og t(v)=a*bt, men jeg tror du mener t(v)=a*v+b og t(v)=b*av. Er dette ikke korrekt, ellers giver det ikke mening.

Mvh. Anders


Svar #7
01. september 2010 af kris02 (Slettet)

jeg er igang med at lave en grafisk fremstilling nu, og det lyder bedre med det du siger :) mange tak


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.