Matematik

trekant

01. september 2010 af dressed (Slettet)

Bestem vinklerne i ΔABC, når A (5,8), B (8,13), C (12,-1)

Hvordan løses denne opgave? Kom selv frem til det var noget med vektorer, men synes ikke det passede helt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2010 af kimor (Slettet)

Du kan danne to retningsvektorer. Fx vektor_AB og vektor_AC

Herefter kan du beregne vinklen mellem disse to vektorer ved brug af formlen for vinklen mellem to vektorer


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2010 af Yow! (Slettet)

jo jo... det er korrekt tænkt....

brug formlen:

cos(v) = vektor'a gange vektor'b 
           ------------------------------------
             |vektor'a| gange |vektor'b|

men inden da så tegn lige trekanten i et koordinatsystem... det gør det hele mere overskueligt...


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2010 af mathon


Svar #4
01. september 2010 af dressed (Slettet)

 mit resultat for vinklen mellem a og b bliver kun 2,56º 

 Jeg får a til √89 og b til √233


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

De tre sider:

|AB| = √34
|AC| = √130
|BC| = √212


Svar #6
01. september 2010 af dressed (Slettet)

Hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Find først vektorerne, f.eks

AB = (8-5 ; 13-8) , og dernæst

|AB| = √[(8-5)2 + (13-8)2] = √(9 + 25) = √34


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.