Matematik

Omvendt funktion.

01. september 2010 af XTHFGS (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en opgave skal jeg finde den omvendte funktion af h(X)=-2x+5
Umiddelbart ville jeg tro at h-1(x)=(x-5)/-2

Men grundet en mangel af viden omkring omvendte funktioner, er jeg meget i tvivl om hvad de er og hvordan de beregnes.

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Dit udtryk er korrekt; men du bør have en parentes omkring (-2) . Funktionen h udtrykker

y = h(x) = -2x+5

som funktion af x. Den omvendte funktion udtrykker x som funktion af y. Den findes her ved at isolere x udtrykt ved y:

x = (y-5)/(-2) = (h(x)-5)/(-2)

og så skrive den på sædvanligt funktionssprog:

h-1(x) = (x-5)/(-2)


Svar #2
01. september 2010 af XTHFGS (Slettet)

Tusind tak for det hurtige svar. Godt at vide jeg havde forstået det rigtigt.


Skriv et svar til: Omvendt funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.