Matematik

Ligning og nulreglen

01. september 2010 af Svenstruppigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne ligning; (x^2-1)(x+3)=0

Kan ikke lige gennemskue hvordan den skal løses..

Taak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug nulreglen for et produkt, som du selv antyder i trådens titel:

Et produkt er nul, hvis en eller flere af faktorerne er nul. Find faktorerne i produktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2010 af kris02 (Slettet)

(x2-1)*(x+3) =0

(x2*x)+(x2+3)+(-1x)+(2) = 0

x3+3x2-x+2 = 0

er et gæt, ved ikke om det er rigtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af kris02 (Slettet)

x3 + 3x2 -x +2


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2010 af mathon

  

                (x2-12)(x+3)=0

                (x+1)(x-1)(x+3) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2010 af Ophia (Slettet)

For at bruge nul-reglen:

For at hele ligningen skal give 0 skal min. en af paranteserne give 0:

 (x^2-1)(x+3)=0

For at (x^2-1) kan give nul må x = 1 eller -1.

For at (x+3) kan give nul må x = -3.

Dermed er der tre løsninger til denne ligning, løst vha. 0-reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2010 af mette48 (Slettet)

(x+1)(x-1)(x+3) = 0

(x+1) = 0
(x-1) = 0
(x+3) = 0


Skriv et svar til: Ligning og nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.