Matematik

Vektorer - bestem koordinatsættet

05. september 2010 af VPK (Slettet)

Jeg har fået stillet denne opgave:

I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt A(2,3) og en vektor_v = (4 over 1).

Punkterne B og C er bestem ved

Vektor_AB = vektor_v og vektor_BC = (0 over 2).

a) Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne B og C.

Jeg går helt død her.. Har gennemrodet mine noter og bladret min mat. bog igennem, men kan ikke sinde noget om lige præcist dette.

Ved ikke om jeg skal kigge på noget med ligninger med 2 ubekendte eller noget parameterfremstilling, eller noget helt andet.

De to førnævnte har jeg kun lige fået lært i denne uge, så det er muligvis fordi jeg har for få eksempler til at kunne se en sammenhæng....

Håber der sidder nogle kloge hoveder, som kan hjælpe! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2010 af SatansSvin (Slettet)

Hvis jeg har forstået det rigtigt, så lav punkt A om til en stedvektor og udregn skalarprodukt :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find stedvektorerne til punkterne B og C.

OA = (2;3) , v = (4;1) , og der skal gælde AB = v og BC = (0;2) .

Da er

OB = OA + AB = OA + v =(2;3) + (4;1) = (6;4)

og

OC = OB + BC = (6;4) + (0;2) = (6;6)


Svar #3
06. september 2010 af VPK (Slettet)

Aha, og på denne måde har jeg altså fundet punkt B(6,4) og C(6,6) ?

I så fald er det mere simpelt end jeg havde troet. Tak for hjælpen Andersen11, for du skrev det op på en måde, så jeg forstod præcist hvordan man kommer frem til resultatet ;)


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 -- Det er helt korrekt. Et punkts koordinater er identisk med koordinaterne til stedvektoren for punktet. Stedvektoren til et punkt P starter i koordinatsystemets begyndelsespunkt O og ender i punktet P.


Skriv et svar til: Vektorer - bestem koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.