Matematik
Integrabel funktion
29. marts 2005 af
Export (Slettet)
Jeg har problemer med følgende opgave:
Lad (x,y) tilhøre R^2 og lad D være rektanglet
D = {(x,y): Pi/2
Sæt nu f(x,y) = x*cos(x*y), og vis, at f er integrabel over D.
Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, så jeg vil blive vildt glad, hvis der er en som gider hjælpe mig med at regne opgaven.
Lad (x,y) tilhøre R^2 og lad D være rektanglet
D = {(x,y): Pi/2
Sæt nu f(x,y) = x*cos(x*y), og vis, at f er integrabel over D.
Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, så jeg vil blive vildt glad, hvis der er en som gider hjælpe mig med at regne opgaven.
Svar #1
29. marts 2005 af 404error (Slettet)
Oplagt er f kontinuert på D. Det er et velkendt resultat, at en kontinuert funktion defineret på et kompakt rektangel i R^n er Riemann-integrabel.
Hvad der nok snarere er meningen med opgaven - men det må du bedst vide - er at anvende definitionen på Riemann-integralet til eksplicit at påvise integrabilitet ved at regne på passende grænseværdier. Prøv det.
Hvad der nok snarere er meningen med opgaven - men det må du bedst vide - er at anvende definitionen på Riemann-integralet til eksplicit at påvise integrabilitet ved at regne på passende grænseværdier. Prøv det.
Svar #2
29. marts 2005 af Export (Slettet)
Ja, jeg skal anvende definitionen på Riemann-integralet til eksplicit at påvise integrabilitet ved at regne på passende grænseværdier. Jeg kan bare ikke lige få det til at passe, så håber du gider hjælpe mig lige mere.
Skriv et svar til: Integrabel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
